HarriRenkonen

Anne Berner aloitti Jussi Halla-ahon vastaisen kampanjan

Timo Soinin lähtölaskenta alkoi, kun Perussuomalaisten kannatusten puolittumisen jälkeen Jussi Halla-aho ilmoitti lähtevänsä todennäköisesti ehdokkaaksi puolueen puheenjohtajaksi. Kannatuksen puolittuminen johtui siitä, että Soinille kävi hallitusneuvotteluissa lähes kaikki, jos hän ja hänen SMP:läinen lähipiirinsä saa haluamansa valtiolliset luottamustoimet ja hallituksessa ei ole pystytty noudattamaan sitä politiikkaa, josta vaaleissa  oli puhuttu.

Perussuomalaiset on kuitenkin puolueena nykyään muutakin kuin Soini ja entinen SMP. Tuhansia Perussuomalaisten jäseniä ei hyödytä lainkaan parin vuoden päästä Soini suurlähettiläänä ja Vistbacka RAY:n, Veikkauksen, eläkeyhtiöiden tai ties minkä hallituksissa, jos puolueella ei ole enää kannatusta käyttää valtaa. Puolueväki on jo puolittain valmis vaihtamaan puheenjohtajan, vaikka Halla-aho ei ole edes aloittanut kampanjaansa. Hävittyjen kunnallisvaalien jälkeen peli on selvä.

Halla-ahon linja on tiukka. Irti EU:sta ja Eurosta. Halla-ahon linjalla ei edes Väyrynen pysty syömään kannatusta ja hävittyjen kunnallisvaalien jälkeen kenttä on valmis heivaamaan Soinin paremman kannatuksen toivossa. Hallituskumppaneille Halla-aho ei kuitenkaan käy ja politiikkaa kokeilemassa oleva Berner on valmis uhrautumaan. Bernerin liikenneuudistus on trolli. Sitä ei ollut missään vaiheessa kenenkään toimesta tarkoituskaan toteuttaa. Perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja Jussi Niinistö oli jo valmiiksi kirjoittanut torppauksen Bernerin uudistukselle, jotta Perussuomalaisten kannatus nousisi kunnallisvaaleihin ja Timo Soini saisi pitää hallituspaikkansa Keskustalle ja Kokoomukselle mieluisana hallituskumppanina.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Lol. Kun maailma pyörii Halla-ahokultin mukaan saadaan me muut nauraa.

Käyttäjän HarriRenkonen kuva
Harri Renkonen

Brexit, Trump, Halla-aho. Eiköhän hallitus pyri tälläisiä ilmiöitä ehkäisemään kaikin keinoin, vaikka yksi politiikkaa kokeilemassa oleva liikenainen joutuisikin "eroamaan". Bernerin ehdotuksessa ei ole päätä eikä häntää, joten sen on pakko olla trolli.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ei trolleilla trolleja estetä.
Persut vaan ovat jo lianneet naamansa perusäänestäjäkuntaan nähden ja kunnallisvaalit lähestyvät.
Sä taidat lievästi sanoen yliarvoida Halla-ahon merkitystä.

Käyttäjän HarriRenkonen kuva
Harri Renkonen Vastaus kommenttiin #3

Erittäin todennäköisesti voittaa pj-vaalit ja Kokoomus ja Keskusta ei häntä hallituskumppaniksi halua...

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Harri, voisitko kertoa millä tavoin Suomen hallitus on pyrkinyt ehkäisempään Trumpin tai brexitin kaltiaisia ilmiöitä? Tai siis en taida nyt ymmärtää teidän ajatuksenjuoksua.

PS. Bernerin ajatuksissa on selkeä logiiakka, jos on lukenut Ayn Randin teoksen Atlas Shrugged ja uskoo markkinoiden toimivan paremmin kuin valtiojohtoisen sosialismin.

Käyttäjän HarriRenkonen kuva
Harri Renkonen Vastaus kommenttiin #4

Halla-aho on Suomen Brexit ja Trump. Ei tietenkään Suomen hallitus ole voinut vaikuttaa suurvaltojen asioihin.

Väitätkö, ettei Britannian hallitus yrittänyt estää Brexittiä tai Demokraatit ja valtaa käyttävät rebublikaanit Trumppia?

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen Vastaus kommenttiin #6

Et kirjoittanut mistään Britannian hallituksen tai USA:n establihsmentin vaikuttamisyrityksistä vasta kuin nyt.

Sitä paitsi David Cameronin hallitushan sen koko brexit-äänestyksen järjesti!

Joo, Yhdysvalloissa kummankin puolueen establishment ei tukenut Trumpia, mutta ei niillä kovin paljon mahdollisuuksia kyseisessä maassa ole kontrolloida kansalaisyhteiskuntaa, ja hyvä niin.

Käyttäjän HarriRenkonen kuva
Harri Renkonen Vastaus kommenttiin #7

Cameron järjesti Brexitin trollina pitääkseen valta-asemansa ja estääkseen UKIPin valtaannousun. Ei siksi, että Brexit tapahtuisi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #8

Eikös Ukip halunnut brexitiä?

Käyttäjän HarriRenkonen kuva
Harri Renkonen Vastaus kommenttiin #10

UKIP olisi voittanut vaalit, jos Cameronin konservatiivi puolue ei olisi luvannut Brexit-äänestystä. Politiikassa pelataan vallasta, ei asioista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #11

Mutta mikä on Cameronin valta nyt? Onko sulle Ukip jotenkin pyhä jonka pitäis päästä valtaan?

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #8

Trumpin mukaan Merkel junaili Brexitin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

No yeillä on sitten halvat ilot.

Käyttäjän MiikaKautto kuva
Miika Kautto

Miten kävi Perusuomalaisten Nuorten fixit kampanijalle? He eivät pystyneet keräämään edes 50000 allekirjoitusta, joten uudelleen EU-kritiikillä on vaikea menestyä. Pelkästään puheenjohtajaa vaihtamalla ei takinkääntö unohdu, te olitte mukana päättämässä Kreikka tukipaketista. pelkästään maahanmuuto levyllä että pääse hallitukseen. Tosin että jos edustamani puolue on vallassa, mikäli uskomme LM-tutkimusta.

Käyttäjän HarriRenkonen kuva
Harri Renkonen

PS-nuoret ei ole uskottava pelaaja millään tasolla kuten ei ole mikään muukaan poliittinen nuorisojärjestö.

Käyttäjän MiikaKautto kuva
Miika Kautto

Kyllä nuorisojärjestö ovat saaneet paljon aikaan. Useat kampanjat ja esitykset ovat päätyneet julkiseen keskusteluun. Oma nuorisojärjestö (Demarinuoret) sai Yleisturvan Kelan perustulokokeilun arvioitipaperiin mukaan, enkä näe mahdottomuutena että se menestyisi vielä paremmin tulevaisuudessa. Äitiyspäivärahan poistaminen sai hyvän vastaanoton ja hyvin mahdollisesti seuraava hallitus ottaa sen asialistalleen. Lähes kaikki nuorisojärjestöt kampanjoivat tasarvoisen avioliiton puolesta, joka astuu voimaan maaliskuusta. Kyllä nuorisojärjestöillä painoarvoa on ja ovat merkittäviä pelaajia. Riippuu mihin nuorisojärjestöt riman asettaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #14

Mutta Renkosen mielestä politiikassa ei ole kysymys asioista. Vaan muiden toimijoiden poispelaamisesta trollaamalla.

Käyttäjän HarriRenkonen kuva
Harri Renkonen Vastaus kommenttiin #15

Politiikassa on kysymys vallasta ja trollaaminen on osa keinovalikoimaa vallassa pysymiseen.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #16

Voitais pikkuhiljaa ottaa uusi aikakausi käyttöön ja tehdä yhteistyötä puoluerajojen yli. En äänestä ketään enkä tulekkaan äänestämään koska kaikki puolueet ovat uskomattomia virityksiä tyhmyydessään vaikka hyvää tarkoittavatkin. Puolueissa tietyt henkilöt päättää mitä tehdään ja toinen puolue on pahin vihollinen koska se voi viedä eduskuntapaikkoja.

Mielestäni demokratia ei tarvitse pätkääkään puolueita ja niiden piilodiktatuuria. Mutta aika vaikea saada tällä tyhmällä kansalla päättävään asemaan sellaisia ihmisä jotka olisivat sinne oikeutettuja. Se jolla on eniten rahaa ja kuka on härskein, pääsee. Ainiin ja se missä puolueessa olet vaikuttaa myös. Annat äänen Pentille niin se ääni menee Persuille jos Pentti ei menekkään läpi. Tai Pirkolle jolle annettu ääni meneekin vihreille vaikka Pirkko ei päässytkään läpi.

Käyttäjän MiikaKautto kuva
Miika Kautto Vastaus kommenttiin #17

Puolueet ovat demokratiassa keskeisä, ilman niitä kukaan vallassa oleva ei voi olla varma kannatuksesta. Ilman toisten varmaa tukea ei voida tehdä päätöksiä.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #19

Hallituksessa tehdään paljon myös ns. "lehmänkauppoja" jos me saamme tämän, te saatte tuon. Sillä ei ole järjen tai demokratian kanssa mitään tekemistä. Ainoastaan sillä on tekemistä sen kanssa, että voi sanoa että meidän puolue saavutti tämän asian. Ei vaan kerrota mistä luovuttiin sen asian takia.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #19

Omituinen tulkinta. Euroopassa paikallisparlamenteissa on poliittisten puolueiden ulkopuolisilla isojakin edustajamääriä.Suomessa toimii puoluediktatuuri kunnallisellakin tasolla.Tämä maa on täynnä en sano mitä.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #23

Aamen. Voiko tuon paremmin asiaa tuoda ilmi noin lyhyessä tekstissä!

Käyttäjän MiikaKautto kuva
Miika Kautto Vastaus kommenttiin #16

Joillakin se on keinovalikoimassa ja jollakin ei. Ei politiikka ole pelkästään vallasta ja sen käyttämiestä. Politiikka on monelle innostaa ja tehdä maailmasta parempi.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #18

Politiikkaan mahtuu moneen junaan ihmisiä. Ei pelkkä halu tehdä pelkkää hyvää tee kenestäkään pätevää politiikkoa tai kansan etujen ajajaa. Täytyy myös olla älykkyyttä käsitellä niin pieniä kuin suurempiakin kokonaisuuksia. Yleensä ääripäät ovat niitä pahimpia kun eivät näe että kummankin sanomassa on oikeasti hyviä asioita. Ne kun saataisiin harmoniaan ja lyömään kättä päälle ja lopetettaisiin se toisten arvostelu pelkän puoluekannan takia, niin voisi jopa jotain hyvää saada aikaiseksi.

Toki kun puolueista puhutaan, niin siellä on ne päällepäsmärit jotka lähes yksinvaltiaan ominasuudessa päättää mitä muut on mieltä (myydään ajatukset oikein hienosti lopuille lampaille). Jos menet arvostelemaan niin hyvin nopeasti on niskassa petturin viitta ja poliittinen ura lakkaa siihen.

Ollakko siis hyvä vai paha vai päällepäsmäri, siinäpäs vasta kysymys. Loppupeleissä kansa aina on se joka häviää, koska typerät kiistat, puoluekuri ja toisten hiekkalaatikoiden sotkeminen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #16

Politiikassa on kysymys yhteisten asioiden hoidosta. Trollaaminen on politiikan häiritsemistä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Perussuomalaiset Halla-Ahon kanssa on tulevaisuudessa melko lailla sama juttu kuin perustuslaillinen oikeistopuolue ennen vanhaan.

Oman yhden asian pikkupuolue, joka tällaisilla palstoilla ja yhdellä kansanedustajalla yrittää epätoivoisesti pitää omaa agendaansa yllä.

Mihinhän se kärki suunnataan, jos tapahtuukin niin, että pakolaisvirrat vähenevät ja talous lähteekin nousuun. Halla-Ahon toiminta ajautuu marginaaliin.

Jos persut haluavat pysyä yleispuolueena, niin puheenjohtajan on oltava joku muu kuin Halla-Aho. Sitä paitsi mikään puolue ei suostu Suomessa tekemään Halla-Ahon kanssa yhteistyötä, siinä sitten on sitä vaikutusvaltaa.

Se Trumpin ja brexitin hehkuttaminen suomen tilanteeseen on lapsellista, kumpikaan noista ei liity millään lailla suomen tilanteeseen. Trumpin ajatukset ovat yhden hullun höyryjä ja siperia kyllä häntäkin opettaa. Brexitiä on kaiketi vielä turha hehkuttaa, kun lopputulos on nähtävissä vasta muutaman vuoden päästä.

Ihminen on oppivainen, ja pikkuhiljaa tulee kyllästyminen siihen, että kaikki on vaan pakolaisten ja EU:n vika, jos homma olisikin niin helppoa, nin asiat olisi jo ratkaistu.

Halla-Ahon kyky tehdä mitään poliittisesti merkittävää rajoittuu asioiden haukkumiseen, mitään konkreettistahan hän ei suomen politiikkaan pysty antamaan, koska muut puolueet eivät hänen kanssaan toimi.

Tervemenoa marginaaliin Halla-Ahon kanssa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Harri Renkonen vannoutuneena halla-aholaisena ajaa gambialaista tulkintaa politiikasta. Rikkaiden vallan kahvaan päässeiden itsekkäisen päälliköiden ainoa toimintaohje on pitää vallasta kiinni keinoilla millä hyvänsä.
Halla-aholaisuuden tarkoitus on tehdä Euroopasta takapajula.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Sini, Suomiko sen takapajulasi sitten tekisi Halla-ahon johtamana ?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #30

Ei se ketjunlukeminen takapajulaksi muuta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #31

No ketjusta ilmenee tämän halla-aholaisen käsitys politiikasta. Se on sama kuin tämän gambian entisen pressan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #32

Toimituksen poiminnat