HarriRenkonen

Pestäänkö lestadiolaisyrityksissä rahaa pimeän viinan markkinoilta?

Päihteitä on käytetty aina kaikissa kulttuureissa, myös lestadiolaisten piireissä. Tämä ei näy virallisissa tilostoissa, koska keskustalaislestadiolaisissa kylissä ei ole Alkoja eikä anniskeluravintoloita. Suviseurat on lestadiolaisten kesäfestifaali, joka kerää kymmenet tuhannet vanhoislestadiolaiset samaan paikkaan. Kyseinen festifaali on yksi Suomen suurimpia kesätapahtumia ja aiheuttaa lähialueen kaupoille myyntipiikin lestadiolaisten tarvitsemiin päivittäistavaroihin. Lestadiolaisilta on kiellettyä alkoholituotteet, mutta ne eivät jää kuitenkaan myyntipiikin ulkopuolelle.

Lestadiolaiskylistä kun alkoholia ei saa muuten kuin kiljulonkeron ja keppanan muodossa, niin voidaan päätellä, että alueella on aivan mielettömän suuret pimeän alkoholin markkinat. Pimeät markkinat luovat pimeää rahaa, joka tulee pestä lailliseksi laillisilla yrityksillä. Tästä syystä Pohjanmaalla elinkeinoelämä ja yritystoiminta on huomattavasti vilkkaampaa kuin muualla Suomessa. Myös puukkojunkkarikulttuuri tulee samoilta alueilta, jolla tarkoitetaan rikollisten keskinäistä välienselvittelyä eli kilpailua lestinheittoreviireistä ja velkojen perintää. Keskustalaisten alkoholin rajoittamisenkin perustelutkin ovat tutut Meksikon huumekartelleilta kannabiksen laillistamisen vastaiselta lobbauksessa. Syydetään rahaa uskovaisille ja käytetään alkoholisteja varoittavina esimerkkeinä.

Kukaan ei kuitenkaan uskalla sanoa järjen ääntä, koska sillä aiheutetaan leimautuminen ja pahemmissa tapauksessa lopetaan yritysten rahoittaminen pimeällä rahalla. Lestadiolaisalueet hyötyvät kokonaisuudessa kuitenkin pimeistä alkoholimarkkinoista, koska alkoholivero tilitetään valtiolle ja Helsingin herrojen taskuun. Nyt se jää hyödyttämään kokonaisuudessaan lestadiolaisten elinkeinoelämää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Ei kait tätä aloitusta oltu vakavissaan tehty, eihän?

Mutta kuitenkin. Lestat eivät ole mitään amisseja, vaan auto liikku eikä ne alkot nyt niin kaukana ole missään päin Suomea.

Yksi Tallinnanlaiva tarkoittaa suurempaa alkoholiveronmenetystä valtiolle kuin 100 pikkukylän lestinheittäjät yhteensä. Tosin, heidänkin myyntituotteensa taitavat olla Tallinnasta, paitsi teillä siellä itärajalla, missä tuotteet tuodaan idän ihmemaasta.

Etelä-Pohojanmaan puukkojunkkarialueella körttiläisyys taitaa olla se vahvin herätysliike...

Käyttäjän HarriRenkonen kuva
Harri Renkonen

Mistä sä luulet, että ne pikkukylien lestinheittäjät viinansa hakevat? Ja pirtuaika loppui täällä jo aikaa sitten...

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Vastaan että ei. Samasta syystä kuin en syytä sinua raiskaajaksi. Jos esität oikeudessakin kelvolliselta vaikuttavat todisteet, vastaukseni muuttuu, mutta sinusta ei tule raiskaajaa.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Näyttäisi siltä, että mopomatkan päässä on Alko kaikkialla, paitsi Urho Kekkosen ja Lemmenjoen kansallispuistoissa:

https://www.alko.fi/myymalat-palvelut

Sitä en tiedä onko kummassakaan pimeää viinaa, mutta markkinoita siellä ei ainakaan kovin paljoa ole.

Käyttäjän HarriRenkonen kuva
Harri Renkonen

Eli joku polkee 50km Alkoon, kun saa puolet halvemmalla pullon kasikymppistä viinaa velaksi kotiovelle? Sure...

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

Minusta tämä blogi on rasistinen, yhteiskunnan ryhmää syrjivä ja loukkaa lakia. Perusteettomia syytöksiä ja kirjoittaja Harri Renkosen käsitys nyky-yhteiskunnasta ja Pohjois-Suomesta täysin virheellinen.

Tiedän itse entisenä tuon ryhmän tilanteen.

Pyydän moderaattoria poistamaan tämän, koska kirjoitus on kiihottamista kansanryhmää vastaan.

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

Oli pakko lukea kolmeen kertaan ennen kuin annan tuomioni:

Ymmärrän pointtisi, mutta moderointi ei uskoakseni tule poistamaan. Kirjoitus on oiva kieli poskessa kirjoitettu semisatiiri lessulaisesta kiljusalaliitosta, mutta ei siinä varsinaisesti syytetty ketään mistään riittävän yksilöidysti.

Tämä salaliitto ei ole välttämättä vailla totuuden siementä, sillä olen antanut itseni ymmärtää, että myös kauppojen sunnuntaiaukioloa noissa piireissä vastustettiin kovastikin, mutta siitä huolimatta paikalliset itse saivat aina jokaisen tarvitsemansa kauppatuotteen körttikaverin kaupasta - myös sunnuntaisin.

Minä olen ihan kuulopuheiden varassa asiani kanssa.

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

Typerä kirjoitus sinultakin, Poika Heinänen.
Ennakkoluulojen lietsontaa ilman tietoa.

Hyvin lähellä rasismia, jos muistelette miten Saksassa alkoi juutalaisvainot: kansa käännettiin juutalaisia vastaan, kun itse kuviteltiin olevansa arjalaisia.

Ei tämä minua itseä muuten koske, mutta ummehtunut löyhkä tästä blogisarjasta nousee. Kiusaamista aikuisten tasolla omaa puutteellista itsetuntoa pönkittäen.

Uusi Suomi - portaalin luulisi edistävän hyvää, uutta ajattelua, eikä antautuvan kansanosien rienaamisen tasolle.

En kirjoittele tänne enää.

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

Hienosti heitetty n-kortti.

Lestadiolaiset eivät oikein rinnastu juutalaisiin muutoin kuin uskontona, joten voisit mennä itseesi. Rima alitettu myös sinun osaltasi onnistuneesti.

e. lahkot ja muut ääriryhmät saavat minulta aina erikoisnipistyksen tilaisuuden koittaessa. En ole pahoillani, koska lahkot pilaavat elämiä liukuhihnatyönä.

Toimituksen poiminnat