HarriRenkonen

Masinoidaan suvakille-rasistille potkut?

Yksityiset työnantajat pitivät aikoinaan perustuslain vastaisia mustia listoja henkiöistä, jotka olivat osallistuneet aktiivisesti ammattiyhdistysliikkeen toimintaan. Tästä johtuen ay-liike ajoi työsopimuslakiin työntekijöiden edustajille irtisanomissuojan. Kilpailu työn lisäarvosta ei ole enää voimakasta työnantajien ja työntekijöiden välillä vaan työpaikoilla pyritään mahdollisimman hyvään tulokseen yhteistyössä globaaleita kilpailijoita vastaan. Tuottavuus on kuitenkin parantanut niin paljon, että koko viisimiljoonaista kansaa ei tarvita robotisoituvalla, automatisoituvalla ja digitalisoituvalla vientisektorilla takaamaan tämän valtion BKT:n kasvua.  Demokraattisessa järjestelmässä muillakin on oikeus hyvinvointiin, mitä yhä vähemmän väkeä vaativa vientisektori meille tuottaa. Kamppailu työn lisäarvosta siis käydään yksityisen ja julkisen sektorin välillä. 

Koska työtä ei riitä yksityisellä sektorilla suurimmalle osalle väkeä, niin julkinen sektori palkkaa huomattavan suuren osan väkeä erilaisiin suojatyöpaikkoihin. Näihin kuuluu mm. Ylen toimittajat, vihapuhepoliisit ja humanistiprofessorit, jotka eivät hyödytä yhteiskuntaa, mutta pyrkivät pitämään huolen, että yksityisen sektorin tuottamasta lisäarvosta julkinen sektori saa jatkossakin tarpeeksi suuren siivun. Julkisella sektorilla on myös muita virkoja, joita ei tarvita tai niihin voidaan nostaa kortistosta kuka tahansa ja niistä voidaan potkia kuka tahansa takaisin kortistoon.

Parhaiten julkista sektoria yksityisen sektorin hyväksi pystyy kuitenkin kritisoimaan, kun näkee toiminnan järjettömyyden sisältä päin. Tämä kritiikki on kuitenkin haluttu vaientaa uhkailemalla viroissa olevia henkilöitä potkuilla. Vasemmistopuolueiden aktiivit ovat jo pitkään tehneet erilaisia masinointikampanjoita, joilla pyritään saamaan rasisteille potkut. Nyt Ylen toimittaja Sanna Ukkola, jolta on kuultu kriittisiä ääniä erilaisia vasemmistolaisia tahoja kohtaan on mitä ilmeisemmin toiminut samalla tavalla vastapuolta kohtaan. Tähän päivystäväksi anarkistiksi itseään kutsuva ääridemari Suvi Auvinen reagoi voimakkaasti tarkoituksenaan mitä todennäköisemmin saada Sanna Ukkolalle potkut.[1]

Mutta ketä hyödyttää se, että "rasisti" saa potkut? Lopettaako julkisella sektorilla työskentelevä yksityisen sektorin puolustaja toimintansa vai katkeroituuko hän vain enemmän tästä? Jos väärää mieltä omaavalla ei ole oikeutta työpaikkaansa, niin onko hänellä oikeus häiriöttömään liiketoimintaan, oikeus kävellä kadulla tai oikeus perhe-elämään? Haluaako suvaitsevaisuutta toitottava vasemmisto Stalinin vainot takaisin? Poliittiset mielipiteet ovat subjektiivisia ja omasta mielestä väärää mielipiteitä omaavien vainoaminen johtaa vain koston kierteeseen ja pahimmassa tapauksessa sisällissotaan. Ehkä Suvi Auvinen onkin oikeasti yhteiskunnan tuhoa toivova anarkisti.

[1]http://blogit.image.fi/paivystavaanarkisti/kuka-on-tarinan-sinnikas-hairikko/
 

PS. En käy töissä, ette voi hankkia minulle potkuja.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Marko Parkkola

Työsopimuslaki on hyvä osata. Mikään "rasismi" ei ole pätevä syy irtisanomiselle.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Ukkola keitti sopan aivan itse omalla toiminnallaan, sitä ei poista se että kyseenalaistat kirjoittajan. Faktat asiasta ovat varsin selkeät. Huonon argumentoinnin peruskeinoja on kiinnittää huomio sanojaan tai kirjoittajaan.

Sitäpaitsi aasinsillassasi aasi ontuu pahasti vetäessäsi linjaa rasimista Ukkolan tapaukseen.

Käyttäjän HarriRenkonen kuva
Harri Renkonen

Ukkola toimi vääriin. Pyrin esimerkin avulla kirjoittamaan ilmiöstä ylipäänsä. En puolustele ketään.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

No kai persujen täytyy Sanna Ukkolaa puolustaa kun hän sentään on Matias Turkkilan vaimo.

Käyttäjän HarriRenkonen kuva
Harri Renkonen

Jospa ei vedettäisi kenenkään perhettä tähän mukaan. Itsellä ei kyllä ole perhettäkään, jota vastaan voisi hyökätä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

En oikeasti ymmärrä Ukkolan toimintaa. Minulla on kyllä teorioita hänen motiiveistaan. Mutta nehän ovat vain teorioita.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Mielestäi alhaisinta miten ihminen voi toimia. Sanna Ukkola toimii tänä päivänä kansakunnan ärsyttäjänä, toiminut jo pitempään.

Omaan itseensä kohdistuvaa arvosteluja hän ei kestä. Ukkola pääti, otanpa nyt yhteyttä arvostelijani työnantajaan.

Tuli lähinnä mieleen. Päämisteri Juha Sipilän yhteydet yle:n päätoimittaja Atte Jääskeläiseen.

Näin nopesti katsottuna. Halusiko Sanna Ukkola, tehdä yhden työttömän lisää?.

Erikeepperi on hyvä puuliima.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Omien sanojen mukaan Ukkola halusi saada kyseisen henkilön tekemän nettihäiriköinnin loppumaan kolmannen osapuolen kautta, kuten poliisi oli ohjeistanut. Potkuja hän ei ollut vaatinut.

https://yle.fi/uutiset/3-9874725

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Somen moniottelija kirjoitti äärimmäisen hyvin:

Katleena Kortesuo:
http://eioototta.fi/mita-eroa-on-kritiikilla-ja-ki...

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Ukkolan ammatilliseen toimintaan kohdistettu kansalaispalaute olisi toki voinut olla asiallisempaa kuin kritiikin kohteena olleen toimittajan, siis tiedottajan ja etuoikeutetun mielipidevaikuttajan, esimerkki. Ukkolan yliampuvasta reaktiosta on vaikea erottaa päämotivaatiota. Mahdollisuuksiin kuuluvat loukattu narsismi ja puoluepolitikointi. Ylen reaktiosta voidaan lukea monenlaista rivien välistä. Se, että Ukkola on ollut aidosti järkyttynyt, esimies on asettunut työnsä puolesta toimittajan puolelle, mutta samalla todennut, että Ukkolan toiminta kansalaispalautteeseen reagoinnissa on ollut yliampuvaa.

Asiallinen kysymys Ukkolalle on, missä hänen rajansa toimittajana ja julkisuuden henkilönä kulkee kansalaispalautteen sietämisessä. Jos tältä pohjalta hyökätään mattimeikäläisen vahingoittamistarkoituksessa, kuinka paljon matalammalla toimittajan kynnys on?

Käyttäjän HarriRenkonen kuva
Harri Renkonen

Punk in Finlandille, Varisverkostolle, Rasmus-ryhmälle ja muille Suvi Auvisen viiteryhmille potkujen hankkiminen väärinajattelijoille on päivittäistä toimintaa. Nyt samankaltaista toimintaa harjoitti henkilö, joka ei kuulu tähän viiteryhmään vaan on enemmänkin tämän viiteryhmän hampaissa. Tarkoitus ei ole Puolustella Ukkolaa vaan tuoda esille tämä ilmiö, joka voi johtaa vaarallisille vesille. Esim. Hollannissa Geert Wilders ei murhaamisen pelon takia pysty ikinä kävelemään kadulla vapaasti. Haluammeko oikeasti yhteiskunnan, jossa murhat ovat osa poliittista keinovalikoimaa?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Voihan tapahtuneen tulkita niinkin että juuri oikeus pitää intiaanipäähinekopiota on elämän ja kuoleman kysymys Ukkolalle. Että asia on taistelun arvoinen koko populistiselle oikeistolle.
Ideologia saa kannattajia juuri taistellessaan julkisesti kieltoja vastaan.
Toinen syy voi löytyä siitä että koko asetelma missä saa syrjäytetyn mutta rakastetun juontajan pallin on loukkaantumisherkkyyttä nostava.
Ehkä sukupuoliessentialisti myös itse tunsi epävarmuutta asuste-eleensä suhteen. Päähine on miehinen eikä vaan faktisesti raskas ja kookas. Ele oli siis tyylivirhe sukupuoliessentialismin näkökulmasta. Muutenhan Ukkola stailaa itsensä erittäin selkeästi ja onnistuneesti konservatiivisten, sukupuoliessentialististen mallien mukaan.
Sukupuoliessentialismiin ei kuulu leikkimielinen ristiinpukeutuminen. Ukkola oli siis tyylirike itselleenkin, mikä tekee olon epävarmaksi. Hän loukkaantui raottaessaan oman kaappinsa ovea. Kaikki loukkaantuvat helposti raottaessaan kaappinsa ovea.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Eiköhän tässä ole masinoitu lopahtavalle ohjelmaformaatille uudenlaista näkyvyyttä. Tositeeveeohjelmissahan nämä esiintyjät jatkuvasti hakeutuvat iltalehtien lööppeihin. Kun pressiklubilta nykyisellään puuttuu juju niin teami päättää hankkia kohun kautta näkyvyyttä.
Juju puuttuu koska ohjelma oli tosi kauan Stillerin ohjelma. Ilman Stilleriä se on ontto.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Pressiklubista tuli tylsä kun Stiller häipyi ja Ukkola tuli tilalle. Kun Ukkola ottaa nyt tästäkin herneen nenäänsä, niin kerron minne voi soittaa: eläkeyhtiö Kevan toimitusjohtajalle. Jos vaikka kutsuisi minut puhutteluun, en tosin tiedä, voiko eläkeläiselle antaa potkuja :)

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Lainaus:
Yksityiset työnantajat pitivät aikoinaan perustuslain vastaisia mustia listoja henkiöistä, jotka olivat

Työttömiä?

-Hallitus persut mukaan lukien piti "mustaalistaa" Ex-palkansaajista,veronmaksajista.
Listaa piti tarkasti Kela ja työkkäri hallituksen ohjeilla.

-Ainut kansanosa jolta on viety perustuslaillinen oikeus sosiaaliturvaan .Eri lailla jotka ei koske muuta kansaa .
Vain työttömät joutuu tekemään työtä saadakseen sosiaaliturvaa. Vain työttömien sosiaaliturvasta voidaan leikata 40% pois kk elannosta.
Ei mistään muusta tuloja saavien Kelasta saatavista tuista,lisistä,etuuksista.
Eikä edm. koske ilmoittautumis velvollisuus ,ei omavastuuosuus mihinkään kelasta tulojen päälle saaduista sosiaaliturvasta.

Onko se rasismia? Vai mitä se on ?

Toimituksen poiminnat