HarriRenkonen

Syyllistyikö Anna Kontula seksuaaliseen häirintään ja vallankäyttöön?

Eilinen 12.12.2017 A-studio käsitteli seksuaalista häirintää eduskunnassa. Ylen toimittaja Markus Liimatainen kysyi Anna Kontulalta onko hän kokenut eduskunnassa seksuaalista häirintää. Kontala ei ollut kokenut ja arveli sen johtuvat siitä, että hänet on valittu vasta varsin myöhäisessä iässä eduskuntaan. Ensimmäisen kauden kansanedustajana varsin nuorella iällä oikeusministeriksi nousseelta Antti Häkkäseltä ei kysytty samaa kysymystä, joten Anna Kontula päätti kohdassa 05:53 Vähättelevällä ja virnuilevalla hymyllä kyseenalaistaa Antti Häkkäsen sukupuolen, joka joutui saman kysymyksen jälkeen häpeillen alaspäin katsoen kiistämään, ettei hän ole kokonut seksuaalista häirintää. [1]

Näin neljä kertaa enemmän eduskuntakokemusta omaava kansanedustaja toiseutti mikroahdistelevalla virnuilullaan iällisesti nuoremman ja huonommin koulutetun kansanedustajakollegan kokemukset. Tästä tekee vielä erityisen vakavan se, että Häkkänen oli ennen eduskuntaan nousua nuori idealisti, joka on joutunut silminnähden muuttamaan käytöstään miellyttääkseen vanhempia kollegoitaan saadakseen ministeripostin ja pitääkseen sen.

[1] https://areena.yle.fi/1-4158491

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Risto Salonen

Huonommin koulutettu kollega? Taistolaisuutta ja seksuaalisuutta tutkinut tohtori on koulutetumpi kuin juristi?
Onko näin.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Heh, osuva kysymys, mutta "huonommalla" koulutuksella tässä viitattiin varmaankin akateemisten tutkintojen tasoihin. Siinä mielessä kyllä, yhteiskuntatieteiden tohtori on paremmin koulutettu tai ainakin koulutetumpi kuin oikeustieteen maisteri.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Ensin vastaus kysymykseen: Ei, Kontula ei syyllistynyt mihinkään. Ainoa mihin hän on syyllistynyt on että hän on vihreä, kommunisti ja feministi. Ne eivät vain ole rikoksia vaikkakin erittäin arveluttavia valintoja, minun mielestäni. Tuosta arveluttavasta värisuorasta puuttuu enää se että hän lisäksi liittyy persuihin.

Kyllä ne vanhemmatkin poliitikot osaavat miellyttää ylempiä. Eräskin Soini-niminen kaveri haistatti demokratialle pitkät ja petti toverit, puolueen ja itsensä puoluekokouksen jälkeen kun vaaleissa jäsenistön enemmistö oli eri mieltä. Soinin porukkaan liittyi monta muutakin vanhempaa oman edun tavoittelijaa. Kun olet nöyrä ylempiäsi kohtaan ja kumarrat tarpeeksi syvään, on mahdollista saada muruja ylemmiltä. Soini ja kumppanit palkittiin ylempien taholta.

Niin se homma menee persuissakin. Ole nöyrä, kumarra ja nuole.

Käyttäjän HarriRenkonen kuva
Harri Renkonen

Onko siis hyväksyttävää opportunistin ottaminen haltuunsa seksuaalisella vallankäytöllä?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Oikeusministeri Häkkänen sai varmaan traumat loppuiäkseen.

Käyttäjän HarriRenkonen kuva
Harri Renkonen

Vähättely on osa seksuaalista vallankäyttöä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Millä tavalla vähättely on seksuaalista, jos jätetään sadomasokismin harrastajat huomiotta?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #6

Jos toisen sukupuolen kokemuksia vähätellään sukupuoleen perustuen. Onko se sitten seksuaalista? Sukupuolittunutta se ainakin on mikäli tällaista vähättelyä tehdään ja sitähän tehdään jatkuvasti. Käytänössä vain nais-sukupuolen kokemukset näyttävät olevan merkittäviä. Miehet saavat kyllä puhua asioista, mutta vakaviin toimiin eivät heidän kokemansa asiat useinkaan johda.

Henry Laasasen tavoitteena on tuoda arkikeskustelun käsite naisten seksuaalisesta vallasta yhteiskuntatieteellisen keskustelun kohteeksi. Hänen mukaansa naisten seksuaalinen valta on eräs keskeisistä vallan muodoista yhteiskunnassa. Tämä valta siirtää varallisuutta ja muita voimavaroja miehiltä naisille. Miehille naisten seksuaalinen valta aiheuttaa kustannuksia, jotka ilmenevät miesten rooliodotuksen ahtautena ja suorituspakkona

Siinä yksi näkökulma. Laasanen ei ole enää tänne aikoihin kirjoitellut. Sai ilmeisesti ilmoita asiaton kommentti painalluksia massiivisesti. Ärsyttänyt hän siis ainakin on. Tiedä siitä onko oikeassa.

Toimituksen poiminnat